Dankwoord

Toen het boekje gedrukt moest worden zijn we nog een hoop mensen vergeten te plaatsen in ons dankwoord. In de volgende oplage zullen we de volgende namen ook nog erbij noemen:

We willen de mensen bij Bronbeek heel erg bedanken voor het willen meedenken, het lenen van de kranshouders en in het bijzonder Kolonel Noordanus die al bij onze eerste bespreking bij ons aan tafel zat en handvaten gaf om een monument te realiseren.

Maar ook alle mensen die aanwezig waren op 19 januari 2012, de media, de nabestaanden, de kinderen die de kransen tilden en andere belangstellenden willen we bedanken. Zonder jullie was het nooit de dag geworden zoals het is geworden.

Zonder donateurs hadden we nooit monument Tarakan kunnen realiseren en daarom zouden we het liefst iedereen bij naam noemen en persoonlijk bedanken. We houden rekening met de privacy van mensen en daarom bedanken we deze mensen op de volgende manier:

We willen bedanken alle benefiet bezoekers van 7 mei 2011 te Grolloo. We hebben daarbij het fenomenale bedrag ontvangen van € 4156. Dankzij Kumpulan Noord en haar vrijwilligers is het een fantastische dag geweest.

Wieteke van Dort en Wouter Muller die geheel belangeloos hebben opgetreden tijdens het Benefiet optreden.

We willen alle mensen bedanken die gestort hebben op de rekening van de Oorlogsgravenstichting o.v.v. Monument Tarakan. Het is fantastisch dat zovelen van u geld hebben gestort.

We willen bedanken: Het Karel Doorman fonds dat zonder aangeschreven te zijn ons een donatie heeft gedaan.

Het DELA Fonds willen we bedanken voor de donatie en de welwillendheid om te kijken wat ze konden betekenen, mochten we nog met een tekort komen te zitten.

Het Regiment van Heutsz willen we bedanken voor het warme onthaal en alle logistieke diensten die ons geboden zijn, alsmede de bijdrage bij de ceremoniële onthulling van het monument.

Majoor van Toor willen we bedanken voor de inzet van het Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ o.l.v. Kapitein Harry van Bruggen die de onthulling muzikaal omlijst.

De Firma Prummel natuursteen Coevorden willen we bedanken voor het altijd met ons meedenken en tevens voor de enorme bijdrage om het monument te realiseren.

Jacqueline Wouda willen we bedanken voor de aandacht die we kregen in het Dagblad van het Noorden.

Hans Berkhout willen we bedanken voor het onder de aandacht brengen van ons verhaal bij Wegener en Joost Sijtsema, die het interview bij ons afnam en daar een prachtig artikel van maakte.

Radio Rijswijk – Radio Indigo willen we bedanken voor ons interview met Maud Guldenaar.

RTV Drenthe willen we bedanken voor de aandacht die we kregen tijdens het benefiet optreden.

Meneer Dingemans van het SAIP willen we bedanken voor zijn geweldige hulp bij het duiken in de archieven en afdeling Oorlogsnazorg van het Rode Kruis in Den Haag.

Alle nabestaanden willen we bedanken voor het prachtige beeldmateriaal, de verhalen en documenten.

Hans Bonke willen we bedanken voor de foto´s die hij ter beschikking stelde en voor al zijn kennis over Tarakan.

Oleh oleh en Van Laarhoven Catering willen we bedanken voor het verzorgen van de catering op 19 januari 2012.

De firma Kinds partytent willen we bedanken voor de voorbereidingen en het vervroegd plaatsen van de tent.

Tante Hennie Kosse-Koops, Rob Berghout en Jan Brouwer willen we bedanken voor alle hand-en-spandiensten op 18 en 19 januari 2012.

En uiteraard willen wij de Oorlogsgravenstichting bedanken voor al hun tijd en inzet, een geweldige legaat, het ter beschikking stellen van een rekeningnummer voor ons doel en dat we het monument mochten onthullen op hun prachtige Ereveld Loenen.

We bedanken onze partners, kinderen, familie en vrienden, die ons hebben gevolgd in dit hele proces, onze verhalen hebben aangehoord en gesteund hebben tot dit resultaat.

Februari 2018

Dank aan Roy de fotograaf voor het prachtige materiaal van 2018 en Louise van de Ruit-Berghout voor al haar foto’s. Prachtig!!

Uit de grond van ons hart: Terima Kasih Banyak, dank u wel!